Announcement

Collapse
No announcement yet.

καλώδιο ethernet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Εμφάνιση
Clear All
new posts

καλώδιο ethernet

Παιδιά, ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν υπάρχει απώλεια ταχύτητα δεδομένων από τη χρήση καλωδίου ethernet μεγάλου μήκους. Από ότι κατάλαβα σε προηγούμενα ερώτησή μου μου είπατε ότι από απόσταση ακόμη και 5 μέτρων με ασύρματο router υπάρχει απώλεια ταχύτητας ακόμη και 70%. Επίσης πως μπορεί να προστατευτεί το καλώδιο ethernet από υγρασία, ήλιο και κυρίως από βροχή, γιατί σκοπεύω να ενώσω κομπιούτερ σε διαφορετικά δωμάτια από την εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού, και θα υπάρχουν σημεία άμεσα εκτεθιμένα σε βροχή? Ευχαριστώ
    Mάθετε επιτέλους να χάνετε! Εγώ ξέρω και δε χρειάζεται να μου το θυμίζετε

Απάντηση: καλώδιο ethernet

To καλωδιο ethernet μπορει να εχει μηκος εως και 100 μετρα.Οσον αφορα την αντοχη του σε αντιξοες συνθηκες,αυτο δεν το γνωριζω.Ισως μια ερευνα μεσω google να σε βοηθουσε.

Εγω θα σου προτεινα να δοκιμασεις την ασυρματη λυση...Εγω εχω ενα σωρο καλωδια στα ποδια μου,με χειροτερο το καλωδιο ethernet του xbox.Περιμενω το 360 για να τα ξεφορτωθω!

Τι θελεις ακριβως να δικτυωσεις?2 PC μεταξυ τους ή μονο το xbox?

Comment

τωρα που το εφερε η κουβεντα να ρωτισω και εγω κατι?
      στο 360 λεω να παραγγειλω τον wi fi adapter .
      δεν θα συνεργαζεται με το modem router us robotics 9106 οσον αφορα τιν ασυρματη δικτιωση μεταξυ pc kai 360 για live και μεταφορα αρχειων?

Comment

Τα "υλικα" που εχω ειναι τα εξης:
        1 aDSL Zyxel Router ενσυρματος.
        1 switch/hub dlink με 5 LAN Ports
        1 Access Point Dlink στα 54Mbps
        1 PCI Wifi καρτα Dlink στα 54Mbps

Η συνδεσμολογια που εχω ειναι η εξης:
        Attached Files

Comment

Αλλη μια λυση,στη περιπτωση που δεν θελεις να αγορασεις hub/switch ειναι η εξης:

1 PCI WiFi καρτα για το PC ~30-40 ευρω
          1 Access Point ~60-70 ευρω
          (Το router εχεις ηδη)
          1 Adaptor WiFi για το Xbox360 80 ευρω

Και η συνδεσμολογια μετατρεπεται ως εξης:
          Attached Files

Comment

Ολη τη δουλεια με τις IP τη κανει το Router το οποιο ειναι DHCP server και δινει IP σε ολες τις συσκευες μονο του.Εννοειται πως ολες οι συσκευες εχουν προσβαση μεσω του Router στο ιντερνετ.

Υπαρχει βεβαιa και η συνδεσμολογια plug n play οπου συνδεεις το router με ενα USB καλωδιο στο PC(αν το router εχει και USB θυρα και Ethernet LAN) και το LAN καλωδιο του router το βαζεις στο Access Point.Σε αυτη τη περιπτωση το PC παιρνει internet απο το USB καλωδιο και ετσι λοιπον δεν χρειαζεσαι WiFi PCI καρτα στο PC.

Το PSP το παιζω στο κρεβατι μου στο αλλο δωματιο με ενα τοιχο αναμεσα και πιανω σημα ~80%.Στο Xbox με κατι πειραματα που ειχα κανει οταν συνεδεα το Access Point επανω του δεν μπορουσα να μπω live οπως επισης δεν ξερω τι ποιοτητα σηματος ειχα.

Οσων αφορα τη μεταφορα αρχειων μεταξυ του PC και του 360 δεν ξερω τι ταχυτητα θα πιανετε.Επισης με τη προσθηκη 128bit ασφαλειας στο ασυρματο δικτυο θα πεσει και η αποδοση του δικτυου.Συνιστω 64 bit για να μην εχετε προβληματα.

Οτι προβληματα με την ασυρματη/ενσυρματη δικτυωση που θελετε να κανετε ή με τη ρυθμιση του Router απλα ρωτηστε με...
            Last edited by Predator; 10 November 2005, 01:02.

Comment

Originally posted by Predator
              Ολη τη δουλεια με τις IP τη κανει το Router το οποιο ειναι DHCP server και δινει IP σε ολες τις συσκευες μονο του.Εννοειται πως ολες οι συσκευες εχουν προσβαση μεσω του Router στο ιντερνετ.

Υπαρχει βεβαιa και η συνδεσμολογια plug n play οπου συνδεεις το router με ενα USB καλωδιο στο PC(αν το router εχει και USB θυρα και Ethernet LAN) και το LAN καλωδιο του router το βαζεις στο Access Point.Σε αυτη τη περιπτωση το PC παιρνει internet απο το USB καλωδιο και ετσι λοιπον δεν χρειαζεσαι WiFi PCI καρτα στο PC.

Το PSP το παιζω στο κρεβατι μου στο αλλο δωματιο με ενα τοιχο αναμεσα και πιανω σημα ~80%.Στο Xbox με κατι πειραματα που ειχα κανει οταν συνεδεα το Access Point επανω του δεν μπορουσα να μπω live οπως επισης δεν ξερω τι ποιοτητα σηματος ειχα.

Οσων αφορα τη μεταφορα αρχειων μεταξυ του PC και του 360 δεν ξερω τι ταχυτητα θα πιανετε.Επισης με τη προσθηκη 128bit ασφαλειας στο ασυρματο δικτυο θα πεσει και η αποδοση του δικτυου.Συνιστω 64 bit για να μην εχετε προβληματα.

Οτι προβληματα με την ασυρματη/ενσυρματη δικτυωση που θελετε να κανετε ή με τη ρυθμιση του Router απλα ρωτηστε με...
              ξεχασα να επισημανω οτι το router usr 9106 ειναι ασυρματο και ετσι πιστευω οτι δεν χρειαζεται Access Point.σωστα?
              ευχαριστουμε για τις απαντησεις .σιγουρα αργοτερα με τιν ελευση του 360 θα σε χρειαστουμε να μας δωσεις περισοτερες οδηγιες!!

Comment

Εγώ απλώς να πώ ένα μπράβο στον Predator για τα υπέροχα 3d, full motion γραφικά στα σχέδια που μας έκανε...

Comment

Originally posted by jimbrav
                  ξεχασα να επισημανω οτι το router usr 9106 ειναι ασυρματο και ετσι πιστευω οτι δεν χρειαζεται Access Point.σωστα?
                  ευχαριστουμε για τις απαντησεις .σιγουρα αργοτερα με τιν ελευση του 360 θα σε χρειαστουμε να μας δωσεις περισοτερες οδηγιες!!
                  Οχι,δεν χρειαζεσαι Access Point.Θα τα κανει ολα το router σου!
                  Εδω θα ειμαι οταν βγει το 360 !!Οτι θελετε ρωτηστε με!

Gotmian,τα γραφικα μου ειναι πολυ καλυτερα απο τα δικα σου.Ξερεις τι εννοω!!:spank:

Comment

Προτείνετε ασύρματο Router

Ρε παιδιά ξέρει κανένας να μου προτείνει έναν ασύρματο router
                    για ISDN γραμμή που να έχει αν ειναι δυνατόν και usb port εκτός από
                    ethernet γιατί η motherboard του PC μου είναι τόσο παλιά που δεν
                    διαθέτει ενσωματωμένη θύρα δικτύου.

Καρτα δεν μπορώ να βάλω γιατί είναι όλες οι PCI μου γεμάτες.
                    σκέφτομαι για USB-Ethernet adaptor αλλά νομίζω οτι αυτό θα
                    ρίχνει την ταχύτητα της ασύρματης επικοινωνίας από τα 54 στα 11

επίσης...χμμ το ξέχασα...αυτά προς το παρόν...
                    αν ξέρει κανείς και καμία ενδεικτική τιμή ας την αναφέρει.

ευχαριστώ.

Comment

Υπάρχει ασύρματη ethernet σύνδεσή για 360

"Even the life that you have is borrowed..So live your life as if everydays' gon be your last"

Get your own Gamercard Sig.

Comment

Ασυρματος ανταπτορας Wi-Fi υπαρχει.Κοστιζει 80 ευρω και θα χρειαστεις και ενα access point ή εναν ασυρματο Router.

Η ταχυτητα του ειναι στα 54Mbps.Οταν τον χρησιμοποιεις δε πρεπει να εχεις συνδεδεμενο το καλωδιο Ethernet στη θυρα του Xbox360.

O jimbrav που το εχει αγορασει εχει μεινει ικανοποιημενος απολυτα απο σημα/ταχυτητα!

Comment

Originally posted by Predator
                          Ασυρματος ανταπτορας Wi-Fi υπαρχει.Κοστιζει 80 ευρω και θα χρειαστεις και ενα access point ή εναν ασυρματο Router.

Η ταχυτητα του ειναι στα 54Mbps.Οταν τον χρησιμοποιεις δε πρεπει να εχεις συνδεδεμενο το καλωδιο Ethernet στη θυρα του Xbox360.

O jimbrav που το εχει αγορασει εχει μεινει ικανοποιημενος απολυτα απο σημα/ταχυτητα!
                          σωστο!!! και μαλιστα σε δυσκολο σημειο του σπιτιου μου, οπου δεν περιμενα να εχει καλη αποδοση, γιατι ειχα δοκιμασει το σημειο αυτο με ενα laptop και τα αποτελεσματα δεν ειταν τοσο καλα!!και για αυτο σκεφτομουνα να το αγορασω.
                          αλλα τελικα αψογο!!

Υ.Γ.το συνδιαζω με το us robotics 9106.

Comment

Working...
                          X