Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τηλεπικοινωνίες,τεχνολογίες και internet....

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Εμφάνιση
Clear All
new posts

  Τηλεπικοινωνίες,τεχνολογίες και internet....

  Δορυφορικό Ίντερνετ φέρνει στα τέλη Νοεμβρίου στην Ελλάδα η Hellas Sat

  Δορυφορικό Ίντερνετ θα έχουν στη διάθεσή τους, σε λίγες ημέρες, όλοι οι Έλληνες. Το φέρνει ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat, που από τα τέλη Νοεμβρίου θα παρέχει υπηρεσίες βίντεο, ραδιοφώνου, τηλεόρασης και τηλεφώνου στους έλληνες χρήστες και μάλιστα σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Πρόκειται για λύσεις που έρχονται πραγματικά εξ ουρανού και θα παρέχονται μέσω της υπηρεσίας Hellas SAT net ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας (βουνό ή νησί), σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
  Το δορυφορικό Ίντερνετ θα μπορεί να υποστηρίξει ένα πλήθος εφαρμογών, όπως είναι η μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων, η τηλεφωνία μέσω Ίντερνετ, η τηλεδιάσκεψη, η τηλεκπαίδευση, η τηλεϊατρική, η τηλεπαρακολούθηση ενός χώρου, ακόμα και η εξυπηρέτηση τραπεζικών συναλλαγών μέσω Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών (ATM).
  Σε πρώτο στάδιο θα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο κυρίως ως μέσο λήψης και αποστολής μεγάλου όγκου δεδομένων.
  Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά, σε βαλκανικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα συμφέρουσα λύση, καθώς σήμερα στις περιοχές αυτές, είτε υπάρχει έλλειψη αντίστοιχων επίγειων υποδομών (όπως, για παράδειγμα, δικτύων ADSL), είτε δεν υπάρχει διεθνής διασύνδεση που να δίνει ικανοποιητικές ταχύτητες σε προσιτές τιμές.
  H φιλοσοφία της Hellas SAT net
  Η αμφίδρομη σύνδεση που παρέχεται από την υπηρεσία Hellas SAT net κάνει τον χρήστη να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα. O χρήστης επικοινωνεί αμφίδρομα μέσω ενός κεντρικού κόμβου με άλλους χρήστες και μπορεί να κατεβάζει δεδομένα από ιστοσελίδες, αλλά και να έχει όλες τις υπηρεσίες Διαδικτύου (φωνή, τηλεόραση, δεδομένα, e-mail κ.λπ.).
  O απαιτούμενος εξοπλισμός αποτελείται από ένα δορυφορικό modem, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη δορυφορική κεραία (κάτοπτρο) με διάμετρο 90cm. O χρήστης αποστέλλει τα δεδομένα (σε μορφή DVB- MPEG2 data stream) μέσα από μια συγκεκριμένη δορυφορική ζώνη εκπομπής (Ku).
  Η αποστολή των δεδομένων γίνεται μέσω ειδικών συχνοτήτων (13,75 έως 14,5GHz), ενώ και η λήψη δεδομένων γίνεται από συγκεκριμένες συχνότητες (10,95 έως 12,75 GHz). Η ισχύς που αναπτύσσεται κατά την εκπομπή-αποστολή δεδομένων είναι της τάξεως των 2-4 Watt.
  Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται με ταχύτητες που ξεκινούν από τα 512 Kbit/sec και φτάνουν μέχρι τα 45 Mbit/sec, ενώ η λήψη των δεδομένων γίνεται με ταχύτητες που ξεκινούν από τα 128Kbit/sec και φτάνουν μέχρι και τα 8Mbit/sec.
  Η υπηρεσία Hellas SAT net παρέχεται ήδη πιλοτικά σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών, σε εργοτάξια, σε απομακρυσμένα εργοστάσια και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


  Πηγή in.gr

  #2
  Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες του μέλλοντος....

  Tι να κάνουμε τις Τηλεπικοινωνίες του μελλοντος όταν δεν έχουμε
  νορμαλ προσιτές τιμές στις τηλεπικοινωνίες του παρόντος ??! !?!?

  η UK ONLINE παρέχει (στην Αγγλία παντα) 8ΜΒ γραμμές DSL για
  50 ευρώ το μήνα... !!!

  Στην γαλλία με 4 ευρώ το μήνα έχουμ 2 ΜΒ DSL !!!

  για αυτο λοιπον δεν αξιζει να συζητάμε για σουπερ επικοινωνιες χωρίς να
  εχουμε τους σούπερ μισθούς !!

  Καθε φορά που βάζεις τέτοιες ειδήσεις στο site με απογοητεύεις και μου
  χαλάς την διάθεση !! Για καλό τα παραθέτεις !!!
  ΜΟΝΟ τα ευχάριστα να γράφεις !!

  Comment


   #3
   Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες του μέλλοντος....

   Ακριβαίνει το Διαδίκτυο
   Αυξήσεις στη χρέωση του ΟΤΕ για πρόσβαση στο Internet μέσω ΕΠΑΚ

   Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η αύξηση ξεπερνά το 75%, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κλήσεις θα χρεώνονται με 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυσαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί καταργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος για όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι. Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.

   Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσης ο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.
   Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.

   Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.
   Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.

   Στην ανακοίνωση του ΟΤΕ διευκρινίζεται επίσης ότι στις λίγες περιπτώσεις (λιγότερο από 1% των κλήσεων) όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος και ο κόμβος του παρόχου βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.

   Οι νέες τιμές έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
   Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15».


   Πηγη in.gr

   Comment


    #4
    Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες του μέλλοντος....

    Originally posted by papatrexas
    Ακριβαίνει το Διαδίκτυο
    ...
    Πηγη in.gr
    sosta, gia na sas anagaso na me plironete tulaxiston to pagio kathe mina, anevazo to aplo pstn/isdn. asxoliasto.

    Comment


     #5
     Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες και τεχνολογίες του μέλλοντος....

     Αχανής αποθήκη
     Δίσκος ολογραφικής μνήμης κοιτά το DVD αφ' υψηλού

     Ένας «ολογραφικός» ψηφιακός δίσκος που θα παρουσιαστεί από τη Hitachi στα τέλη του 2006 αποθηκεύει 60 φορές περισσότερα δεδομένα από τα σημερινά DVD και τα διαβάζει δέκα φορές πιο γρήγορα, αξιοποιώντας το φαινόμενο της παρεμβολής ακτίνων λέιζερ. «Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες, που καταγράφουν δεδομένα ένα bit κάθε φορά, η ολογραφία επιτρέπει την ταυτόχρονη καταγραφή και ανάγνωση ενός εκατομμυρίου μπιτ με μια και μοναδική λάμψη φωτός» δηλώνει στο NewScientist η Λιζ Μέρφι της αμερικανικής εταιρείας InPhase, η οποία ανέπτυξε τον νέο δίσκο και συνεργάζεται με τη Hitachi Maxell για την εμπορική του αξιοποίηση.
     Στα σημερινά DVD, όπως και στην επόμενη γενιά οπτικών δίσκων (HD-DVD και Blu-ray) που αναμένεται στην αγορά του χρόνου, τα «0» και «1» της πληροφορίας καταγράφονται ως μικροσκοπικές κοιλότητες στην περιστρεφόμενη επιφάνεια. Στον νέο οπτικό δίσκο τα δεδομένα αντιστοιχούν σε μοτίβα που προκύπτουν από παρεμβολή φωτεινών ακτίνων.
     Ο ολογραφικός δίσκος έχει διάμετρο 13 εκατοστά, λίγο μεγαλύτερη απ' ό,τι στα DVD και στη μία του πλευρά είναι επιστρωμένος με κρυσταλλικό υλικό ευαίσθητο στο φως. Η συσκευή εγγραφής εκπέμπει μια ακτίνα λέιζερ, η οποία αρχικά διαχωρίζεται σε δύο δέσμες.
     Η μία δέσμη περνά από ένα ημιδιαφανές υλικό, το οποίο λειτουργεί ως φίλτρο και αλλάζει στιγμιαία τις ιδιότητες της ακτίνας. Στη συνέχεια, η τροποποιημένη δέσμη και η δέσμη αναφοράς συνδυάζονται στην φωτοευαίσθητη επιφάνεια και δημιουργούν ένα ειδικό μοτίβο παρεμβολής. Η διαδικασία αυτή μπορεί να κωδικοποιήσει πολλά bit παράλληλα.
     Σύμφωνα με την InPhase, η τεχνολογία μπορεί να βελτιωθεί ώστε να επιτρέψει την αποθήκευση 1,6 terabyte δεδομένων στον ίδιο δίσκο, με ταχύτητα ανάγνωσης 120 megabit/sec. Η χωρητικότητα αυτή είναι 320 μεγαλύτερη από ό,τι στα σημερινά DVD και η ταχύτητα ανάγνωσης 20 φορές υψηλότερη.


     Πηγη in.gr

     Comment


      #6
      Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες και τεχνολογίες του μέλλοντος....

      Originally posted by papatrexas
      Αχανής αποθήκη
      Δίσκος ολογραφικής μνήμης κοιτά το DVD αφ' υψηλού
      Πηγη in.gr
      siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiga

      Comment


       #7
       Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες,τεχνολογίες και internet....

       Έρχεται ο νέος «αντι-ΟΤΕ»;

       Τι κι αν δεν κατάφερε να αγοράσει την Forthnet; Ο πρόεδρος της Intracom, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, δεν το έβαλε κάτω και βάλθηκε να ανάψει φωτιές στο ελληνικό τομέα των τηλεπικοινωνιών. Μετά την προσφορά της Hellas On Line και το πακέτο των 6+6 μηνών δώρο «γρήγορου» Internet, πίσω από το οποίο πιθανολογείται οτι βρίσκεται ο ίδιος, έρχεται ένα δημοσίευμα του GreekMoney.gr σύμφωνα με το οποιο o Όμιλος Κόκκαλη βρίσκεται κοντά στη δημοσιοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες συμφωνίες με μη εισηγμένη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, με την οποία από κοινού θα δημιουργήσουν τον πρώτο πραγματικό αντί-ΟΤΕ, βάζοντας φωτιά στον ανταγωνισμό.

       Aν και η σελίδα δεν αποκαλύπτει το όνομα της εταιρείας καθώς δεν έχουν «πέσει» ακόμη οι υπογραφές, ενα λογοπαίγνιο που κάνει λόγο για το Τηλε Διαβατήριο ίσως αποκαλύπτει πολλά... Πάντως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, οπότε stay tuned, λοιπόν, για περισσότερες λεπτομέρειες (αν αυτές υπάρξουν τελικά) σχετικά με την επικείμενη συμφωνία και την πιθανή υλοποιηση του πρώτου πραγματικού αντιπάλου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

       Πηγη myphone.gr

       Comment


        #8
        Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες,τεχνολογίες και internet....

        ...τωρα για τι σόι αντιπαλο μιλαμε...αφου και στον οτε μεσα ειναι χωμενος ο προεδρος...

        απλως ας πεσουνε επιτελους οι τιμες!!!!

        στην ουγκαντα πιο φτηνο ειναι το dsl!!!! αμα πια!!

        ΓΙΕΕΕΠ!! PUT THE BOX DOWN SLOWLY ΜΩΡΗ!!

        Comment


         #9
         Απάντηση: Τηλεπικοινωνίες,τεχνολογίες και internet....

         Και κάτι για να γελάσουμε:

         Εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα
         Κοινοβουλευτικοί διαξιφισμοί για ευρυζωνικό Internet

         ...
         «Η χρέωση του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά το ευρυζωνικό Internet είναι η χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, παρά την αύξηση του Νοεμβρίου, ο ΟΤΕ πουλάει ακόμα κάτω από το κόστος, ενώ οι τιμές για τις συνδέσεις ADSL μειώθηκαν στο ένα τρίτο» επισήμανε ο κ. Νεράντζης, απαντώντας σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ...

         Όπως καταλαβαίνετε αγαπητά μέλη η Ελλάδα είναι ουραγός των εξελίξεων!!!
         Η υπόλοιπη Ευρώπη απλά ακολουθεί!!!
         Φήμες όπως ότι η Αγγλία χρεώνει την ταχύτητα 1Mb μόνο 19 euro είναι κουραφέξαλα!!!

         Comment

         Working...
         X