Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xbox360 και UPS....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Εμφάνιση
Clear All
new posts

Xbox360 και UPS....

Παιδια,επειδη απο οτι βλεπω βαρανε "tilt" αρκετες κονσολες,εχετε σκεφτει να αγορασετε ενα UPS και να συνδεσετε πανω του το Xbox?

Εγω εχω 2 UPS ενα 1000VA που το εχω για το PC και ολα τα περιφερειακα του,με προστασια τηλεφωνικης γραμμης αλλα και LAN και εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Το αλλο,στα 800VA το εχω στο σαλονι,οπου εχω συνδεσει πανω του το DVD Player,τη πλασμα μου,τον ενισχυτη μου και φυσικα το Xbox360.

Mενω Ν.Σμυρνη και η ταση εδω κανει πολλα παιχνιδια,καθως καθε μερα θα εχω 3-4 φορες πτωση τασης ειδικα οταν βρεχει.Πολλες φορες δεν γινεται αντιληπτο,αλλα ακους το UPS να βαραει "μπιπ" για 1 δευτερολεπτο και αυτο σημαινει οτι "εχασε" το ρευμα και ξαναηρθε! Αυτο το 1 δευτερολεπτο μπορει να ειναι αρκετο να σας τα τιναξει ολα!

Και να φανταστειτε οτι μενω 1-2 χλμ απο τον σταθμο της ΔΕΗ...

Καλα θα κανετε να αγορασετε ενα UPS ολοι σας!Καμμια φορα αν παιζεις και δεν εχεις κανει save,ειναι γκαντεμια να κοπει το ρευμα και να χασεις τη προοδο στο παιχνιδι!

Εχω δοκιμασει στο σαλονι κλεινοντας τον γενικο διακοπτη στο σπιτι να δω ποσο αντεχει η μπαταρια του UPS.Με ολες τις συσκευες ανοιχτες,κρατησε περιπου 10 λεπτα!Εννοειτε πως οταν κατεβασα τον γενικο,συνεχισαν να παιζουν ολα χωρις διακοπη,και αυτο το ρημαδι το "μπιπ" μου εσπασε τα νευρα!Βασανηστηριο ηταν!

Επειδη καποιοι μπορει να μην γνωριζουν τι ειναι το UPS ας αναλυσω τι ακριβως κανει...
    Το UPS ή αλλιως Universal Power Supply ειναι μια συσκευη με επαναφορτιζομενες μπαταριες οι οποιες εχουν καποια αντοχη σε Watt ή αλλιως VA.(Volt-Ampere).Tα 1000VA ειναι περιπου 700-800 Watt.Aυτο σημαινει οτι μπορειτε να συνδεσετε επανω του συσκευες με συνολικη καταναλωση 700-800 Watt.Το PC για παραδειγμα ειναι 400Watt,η TFT 19" μου ειναι 20 Watt και παει λεγοντας.Καθε συσκευη απο πισω αναγραφει τα ποσα Watt καταναλωνει γι αυτο προσθεστε ολα τα Watt απο καθε συσκευη που προκειται να συνδεσετε και το τελικο ποσο θα ειναι αυτο που θα κρινει ποσο "μεγαλο" θα ειναι το UPS που θα αγορασετε.Θα σας παροτρεινα να αγορασετε Line Interactive καθως αυτα δεν σταματουν ποτε τη δουλεια τους,ακομα και αν πεσει πολυ αποτομα το ρευμα,ενω τα αλλα απλως κρατουν τη ταση σταθερη στην εξοδο τους!Πολλα UPS συνοδευονται απο λογισμικο που το βαζεται στο PC και επικοινωνουν με αυτο μεσω ενος καλωδιου COM ή και USB.Μεσω αυτου του λογισμικου μπορειτε να ρυθμισετε πολλες απο τις λειτουργειες του UPS,οπως αποστολη email εαν πεσει το ρευμα,ποση ωρα να μεινει το PC ανοιχτο αφ οτου επεσε το ρευμα,αν π.χ. το εχετε στα 10 λεπτα,μετα το περας αυτων,θα κλεισει το PC,οχι αποτομα,αλλα με τη διαδικασια Shut Down των Windows.
    H ζωη των μπαταριων ειναι σχετικα καλη,αναλογα βεβαια και τον κατασκευαστη των UPS.

Για περισσοτερες πληροφοριες οπως τιμη κτλ. δειτε εδω: (καντε κλικ στο Line Interactive)
    http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id= 835&Catalog_Id=1

Το Xbox360 εχει καταναλωση 203Watt.

Απάντηση: Xbox360 και UPS....

Πολύ καλά κάνεις φίλε και χρησιμοποιείς ups.Και εγώ το ίδιο κάνω με το Xbox.Μεγάλη προστασία

Comment

Mε τετοια κακοκαιρια στην Αθηνα αυτες τις μερες,χτες μου επεσε 5 φορες ο γενικος διακοπτης του σπιτιου μου!Ελεος,ειμαι 1km απο τον κεντρικο σταθμο της ΔΕΗ.Παρολα αυτα,ενω ειχε κοπει το ρευμα,ενω επαιζα Xbox,σηκωνωμαι και ανεβαζω το γενικο.Αν δεν ειχα UPS θα μου τα ειχε τιναξει ολα στον αερα!Μεγαλη προστασια παιδια!

Comment

stathi ego thelo ena ups gia na sindeso pano tou
        • lcd tv
        • xbox 360
        • dvd player
        • dvd recorder
        • video player
        • marantz enisxiti
        • wifi router
        ti ups proteineis na paro pou na dexetai oles autes tis siskeues

kai an i bataria tou ta ftisei meta poso kostizei i antikatastasi tis?
        Last edited by Captain P; 24 January 2006, 15:51.

Comment

Σου προτεινω να παρεις ενα στα 1200VA ή στα 1000VA μαρκας APC αν βρεις στο Πλαισιο.Κατσε και γραψε ποσα Watt καιει η καθε συσκευη(καθε συσκευη αναγραφει απο πισω ποσα Watt καταναλωνει) και πες μου το συνολο.

Εγω στα 1000VA εχω συνδεσει το PC με 450Watt τροφοδοτικο,2 οθονες LCD μια 17" και μια 19",το WiFi router μου,ηχεια με subwoofer και εναν εκτυπωτη και τα σηκωνει ολα!

Στα 800VA εχω συνδεσει plasma 42",Xbox360,ενισχυτή sony,subwoofer sony,DVD Player,Xbox1 και παιζουν παλι αψογα.

Comment

ok tha pao gia prostheseis to apogeuma kai tha sou po.

Comment

Εγώ έχω το Xbox 360 (δεν κοίταξα πόσο "τραβάει"), τον υπολογιστή με τροφοδοτικό 460W, την οθόνη και 3-4 περιφερειακά που θα ήθελα να μην "πέφτουν" όπως το modem, έναν αποκωδικοποιητή και τα ηχεία (ΛΟΛ), κυρίως για να μην πάθουν ζημιά όχι τόσο για να έχω ήχο κτλ...

Μπορείς να προτείνεις κάποιο? (αν είναι εύκολο να δίνεις απευθείας το λινκ και την τιμή)

Ευχαριστώ

ΥΓ: Αυτό τί είναι ακριβώς??
              Δουλειά μέσα στη βδομάδα, fun το ΣΚ.

Comment

Originally posted by Predator
                Σου προτεινω να παρεις ενα στα 1200VA ή στα 1000VA μαρκας APC αν βρεις στο Πλαισιο.Κατσε και γραψε ποσα Watt καιει η καθε συσκευη(καθε συσκευη αναγραφει απο πισω ποσα Watt καταναλωνει) και πες μου το συνολο.

Εγω στα 1000VA εχω συνδεσει το PC με 450Watt τροφοδοτικο,2 οθονες LCD μια 17" και μια 19",το WiFi router μου,ηχεια με subwoofer και εναν εκτυπωτη και τα σηκωνει ολα!

Στα 800VA εχω συνδεσει plasma 42",Xbox360,ενισχυτή sony,subwoofer sony,DVD Player,Xbox1 και παιζουν παλι αψογα.
                • xbox360 203 watt
                • maratnz enisxiti 350 watt
                • samsung 184 watt
                • philips 10watt
                • video
                • laptop
                • router
                ti les?

Comment

Πιστευω οτι με ενα 1000VA θα εισαι φωτια!

Comment

fotia den thelo na eimai kai gino bourloto kai ta kapso ola ... meta kaika kai ego xaxaxax

iparxei ups pou na pairnei pano tou oles autes tis siskeues pou exo?

Comment

Nαι υπαρχει!Στα 1000VA ή στα 1200VA...

Comment

Gia mena tipota?
                        Δουλειά μέσα στη βδομάδα, fun το ΣΚ.

Comment

παιδια καταρχην γεια σας καλες γιορτες υγεια στα παιδια σας κτλ κτλ.. ειμαι καινουργιο μελος ...οκ το καταλαβατε.Βεβαια ακομα την κονσολιτσα ακομα δεν την τσιμπησα αλλα συντομα θα την κανω δικη μου και θελω να μαθω ινφο (οο γεαα) για αυτην. :spank:
                          Στην ουσια:

Γνωριζω πως η μορφή της τασης που βγαζει ενα line-interactive ή ena απλο stand-by ups εκτος αν καποιος εχει σκασει ποlλααα ευροπουλακια για online.. ειναι τετραγωνικης μορφης και οχι ημιτονοειδης οπως εκεινη που βγαινει απο την μπριζα.Για το απλο πισακι μας και το τροφοδοτικο του δεν παιζει τπτ αλλα οταν μπαινουν στην μεση μετασχηματιστες τραβανε ζορια και υπερθερμαινοντε (οι μετασχηματιστες).Δεν ξερω τι και πως και αν εχει καποιος προβληματα αλλα αυτο ειναι γεγονος και θελω να μαθω αν ειναι ολα οκ.
                          thank youuuuuuuu

Comment

Εχει ενα ups, stand by (οπως το αποκαλει το πλαισιο).. Αυτο κάνει δουλεια;

Comment

Βλέπω είσαι σπουδασμένος ηλενκτρολόγος Predator. Λοιπόν παιδιά, εγώ είμαι γιος ενός πολύ καλού ηλεκτρολόγου στην Πάφο (Κύπρο). Έτσι έμαθα κι εγώ κάμποσα πράγματα. Αυτό που σας είπε o Predator στην αρχή με το να δείτε πόσα Watt καίει η κάθε συσκευή σας, καλά σας λέει. Έτσι δεν είναι ανάγκη να ρωτάτε κάθε λίγο τι UPS πρέπει να πιάσετε με ΑΥΤΑ τα πράγματα που αναφέρετε. Η κ'άθε συσκευή διαφέρει. Αν πάλι δεν σας δείχνει πόσα Watt είναι η συσκευή, υπάρχει τύπος για να τα βρείτε. Πρέπει όμως να βρείτε πόσα Amper είναι.(π.χ. 0,9Α). O τύπος είναι P=I.V. Δηλαδή,΅Watt(W)=Amper(A)x240(το κανονικό ρεύμα που ρέει στα σπίτια μας).

π.χ.
                              P = 0,9A x 240V = 216W

Comment

Working...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎